KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR

Säljare

Säljare är Guldsmed Sofia Sjörén AB org.nr 559116-0980.  
Butik och verkstad: Sibyllegatan 59, 114 43 Stockholm
Postadress: Sibyllegatan 59, 114 43 Stockholm
E-postadress: guldsmedsofiasjoren@gmail.com

Bolaget har F-skattsedel och är momsregistrerad i Sverige. Säljarens momsregistreringsnummer är SE559116097801.

Bolaget har sitt säte i Stockholm.


Allmänna villkor

Innan du köper något i webb-shopen uppmanas du att noggrant ta del av dessa Köp- och Leveransvillkor som är de villkor som gäller när du köper något i shopen. 

För att få handla i webbshopen måste du ha fyllt 18 år.

I och med genomförd beställning gjorts godkänner du som köpare dessa Köpe- och Leveransvillkor. 

Vid köp i webbshopen registreras dina personuppgifter i vårt kundregister. Där registreras endast de uppgifter som oundvikligen behövs för att genomföra köpet och de uppgifter företaget behöver för att driva bolaget. 

Leverans och försäljning sker endast inom Sverige. Leverans sker snarast men senast inom 4 veckor efter att du erhållit orderbekräftelse från Säljaren. Vid köp under perioden 15/6 till om med den 15/8 samt mellan 15/12 till och med den 15/1 kan leverans ta upp till 8 veckor. Leverans sker via Postnord och hämtas hos ditt lokala postombud.

Reservationer

Notera att bilder på varor i webb-shopen inte alltid kan återge exakt storlek, färg, form och lyster eller liknande av varan. Guldsmed Sofia Sjörén reserverar sig därför för sådana eventuella avvikelser. Betalning

Alla priser i webb-shopen är angivna i SEK. Mervärdesskatt om 25 % (moms) är inkluderad i priset. Säljaren förbehåller sig rätten att fritt ändra priser och villkor i webbshopen över tid. 

Betalning av varor i webbshopen sker genom betalfunktionerna Visa, Amex, Mastercard eller Klarna pay now.

Fri frakt av varan inom Sverige ingår i priset.

När du har gjort en beställning i webb-shopen skickas en orderbekräftelse till dig på den e-postadress som du uppgivit vid köpet. Om något är fel i orderbekräftelsen ska du omgående meddela detta.


Ångerrätt

Vid köp enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler har köparen en ångerrätt om 14 dagar från det att köparen mottagit varan. Alla varor omfattas dock inte av ångerrätten, se rubriken ”Undantag från ångerrätten”. Önskar du utnyttja din rätt att ångra köpet ska du snarast men senast inom 14 dagar skriftligen meddela Guldsmed Sofia Sjörén detta genom e-post till guldsmedsofiasjoren@gmail.com. Har meddelandet om utnyttjande av ångerrätten lämnats inom rätt tid kommer en bekräftelse att skickas till dig som köpare utan dröjsmål.

Varan måste vara oanvänd och returneras i originalförpackning för att få återlämnas. Köparen står kostnaden för returfrakten och bär ansvaret för varan till dess den mottagits av Guldsmed Sofia Sjörén. Skulle varan skadas eller komma bort på vägen ersätts den inte av Guldsmed Sofia Sjörén, utan du som köpare bär i så fall ansvaret för det.

Varan ska skickas med Potsnord ”rek extra” se https://www.postnord.se/privat/skicka/brev-och-paket/rek-inrikes till Guldsmed Sofia Sjörén C/o Sofia Sjörén, Sibyllegatan 59, 114 43 Stockholm.

Vid åberopande av ångerrätten ska varan snarast men senast inom 14 dagar returneras till Säljaren. Erlagd betalning återbetalas därefter inom 14 dagar från det att varan har mottagits av Guldsmed Sofia Sjörén förutsatt att varan inte är skadad eller har försämrats i samband med retur. 

Guldsmed Sofia Sjörén använder samma betalningssystem vid eventuell återbetalning för ångrad vara som vid köp.

Att inte hämta ut försändelsen innebär inte att du som köpare utövar din ångerrätt. 


Undantag från ångerrätt

Varor som beställs och tillverkas enligt kundens särskilda och speciella anvisningar, eller som annars har fått en tydlig personlig prägel omfattas inte av ångerrätten. Detta gäller även ringar med gravyr.  

I de fall du beställer en vara som inte kommer att omfattas av ångerrätten meddelas du detta innan köpet.


Fel i varan 

Som köpare har du rätt att åberopa eventuellt fel i varan, d v s om varan avviker från vad som har avtalats. 


Ansvarsbegränsning

Guldsmed Sofia Sjörén uppmuntrar dig verkligen att ta väl hand om dina smycken. Använd dem inte i sammanhang där du riskerar att skada ditt smycke. Guld och ädelstenar är i och för sig hårda material, men inte så hårda att de inte kan skadas, repas, knäckas eller nötas vid hårt slitage eller felaktigt användande. Du bör inte använda ditt smycke vid träning eller sportaktiviteter. Inte heller när du ägnar dig åt hantverk, trädgårdsskötsel, eller när du använder färg eller kemikalier.  Guldsmed Sofia Sjörén tar inget ansvar för skador eller brister som uppkommer genom att du använt ditt smycke på felaktigt sätt. Sådana skador utgör inte ett fel som du kan reklamera och få kostnadsfritt åtgärdat av Guldsmed Sofia Sjörén.Reklamation

Förutsättning för att få åberopa fel i varan är att reklamation har lämnats till Säljaren inom skälig tid från det att felet upptäckts. Reklamation skickas till guldsmedsofiasjoren@gmail.com som då kommer att kontakta dig. Av reklamationen ska framgå vad som utgör fel i varan. För sent lämnad reklamation kan innebära att fel inte längre får göras gällande. 

Returnera varan först efter att det har konstaterats att fel i varan utgör ett fel som ersätts av Guldsmed Sofia Sjörén. Vid retur ska varan skickas med Potsnord ”rek extra” se https://www.postnord.se/privat/skicka/brev-och-paket/rek-inrikes till Guldsmed Sofia Sjörén C/o Sofia Sjörén, Sibyllegatan 59, 114 43 Stockholm.